1 Senast ändrad av Jesper (2012-08-09 19:00:33)

Tråd: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Tillbaka på banan och dags för nästa version... snart. För att undvika onödigt strul uppskattar jag all hjälp att kolla efter uppenbara problem. (Observera att det inte fungerar att hämta flera strömmar samtidigt i RC3. Det finns en tillfällig lösning.)

Planerat släppdatum ligger kring 10 augusti. Eventuella programfel som inte nämnts i den här diskussionstråden kommer inte vara rättade i slutversionen av 0.3.5. Se därför till att snarast rapportera in eventuella programfel du stöter på och vill ha fixade.

Ändringarna från 0.3.4 till 0.3.5-RC3 är i stort sett bara fyra:

 • Nya SVT Play fungerar. (Gamla också. :-)

 • Fönstret Avancerad hämtning tolkar och skapar parametrar för RTMPDump.

 • Qt uppdaterat till version 4.8.1

 • Ett par buggfixar och (förmodligen betydligt) färre krascher. Tål dock fortfarande inte något stressklickeri...

Ni som fortfarande använder version 0.32 behöver uppdatera för att kunna köra nya SVT Play.

Den nya funktionen för läsning och skrivning av RTMPDump-parametrar är användbar om man t.ex. vill hämta en film med RTMPDump på en dator där H.VHS inte finns. Surfa dig då fram till rätt hämtning, tryck på Avancerad och kopiera fältet RTMPDump-parametrar. (Du kommer behöva lägga till parametern -o för att välja filnamn att spara till.)

Det går även att mata in en kommandorad för RTMPDump som kommit från annat håll, för att sedan genomföra hämtningen i H.VHS. (Sajten http://pirateplay.se/ kan skapa sådana kommandorader för flera olika sajter.)

Rapportera problem i den här tråden. Särskilt viktigt är att kolla om olika typer av nedladdningar från nya SVT Play fungerar. Live-hämtningar är t.ex. knappt testade alls.

Släppkandidat-status
Följande har hänt eller kommer hända före den slutgiltiga versionen av 0.3.5 släpps.

 • (Fixad.) Parallella hämtningar avbryter inte varandra när någon av dem avslutas.

 • (Fixad.) Om man installerar Subtitle Edit och konfigurerar H.VHS korrekt, så dyker en knapp för undertextkonvertering upp i hämtningsfönstret.

 • (Fixad.) En "Öppna samtidigt"-knapp i hämtningsfönstren, som visas medan hämtning pågår. Kan användas för att direkt öppna en fil som laddas ned i t.ex. SMPlayer.

 • Avbryt-knappen i hämtningsfönstren ska inte kunna misslyckas och lämna programmet i ett förvirrat skick. Detta händer ibland i Windows, men alltid i Linux.

 • (Fixad.) Bättre kataloghantering vid körning av rtmpdump/flvstreamer.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

2 Senast ändrad av Jesper (2012-07-29 18:45:19)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Har lagt upp RC2. Trådstarten uppdaterad med mer info.

Edit: RC3 uppe. Ska inte skilja sig från RC2 på Windows annat än enligt nedan (men "fungerar" i Linux).

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

3

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Adressen ovan är till RC2. Här finns H.VHS 0.3.5 RC3

Dela

4 Senast ändrad av Jesper (2012-07-29 18:43:54)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Tack för att jag blev varse den missen. Uppdaterade länken i inlägget.

Bör dock inte vara hela världen om någon råkat hämta fel, trots att Google Code varnar med en popup. Enda skillnaden är att SwfPlayer för SVT Play blir riktig i RC3, i stället för tokig som i RC2. De flesta hämtningarna därifrån berörs inte av det felet.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

5

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Har upptäckt att H.VHS inte hittar rtmpdump.exe/flvstreamer.exe när programmet startas från en hvhs:-länk. Detta är åtgärdat i slutversionen.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

6

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Nu är RC3 efter en knapp vecka uppe i 500 hämtningar. Om inga fler problem upptäcks under de närmaste dagarna släpper jag ut 0.3.5, så se till att rapportera om ni upptäckt några fel som borde fixas.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

7

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Har nu provat den nya versionen ett tag och den fungerar bra nästan jämt. Både vanlig nedladdning av vanliga (hela) program och livesändningar har fungerat.

Två problem har dykt upp:
1. Varje gång jag startar två nedladdningar parallellt ( lagom för min bandbredd) så lyckas bara den ena nedladdningen avsluta korrekt. Den andra måste startas om från där den fastnade.

2.Programet stängdes när jag klickade på bakåtpilen i "webbläsaren" flera gånger ( 6-7 ggr om jag kommer ihåg rätt).  Vid tillfället hade jag en nedladdning gående och tre avanceratrutor öppna för start när den aktiva nerladdningen slutat (för att komma runt problemet ovan).

Tack för ett finfint program!

Dela

8

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

muntefer: Stort tack för detta!

2. Att det går att stressa ihjäl webbläsaren är jag medveten om. Jag har några teorier om vad de beror på, men är rätt ovillig att göra större förändringar i den delen av koden. Den är helt felplanerad, vilket lett till att minsta ändring kan få oförutsägbara konsekvenser. (Det var därför jag började om från början i mars.)

Med det sagt så borde det gå att få bättre stabilitet (men knappast tillräcklig) genom att skriva om pekarhanteringen. Om 0.4.0 blir försenad en gång till kommer jag kanske viga en helg åt det.

1. Det där är däremot något jag aldrig sett förut, utom de senaste veckorna när jag hämtat från TV4. Ska ta och kolla på det i dagarna, men du får gärna berätta mer: Händer det alltid eller bara ibland? Även när du hämtar från två helt olika sajter? Även när den ena hämtningen startas långt innan den andra?

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

9

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Jesper: Problem 2 är lite extremt och dök bara upp eftersom jag hade problem med flera samtidiga nerladdningar.

När det gäller  1:an så har jag laddat från svtplay och alltid fått avbrott på den ena nedladdningen. Vid något tillfälle hade mer än hälften av den första nedladdningen gjorts innan den andra startades, men som sagt samma resultat: endast en lyckad nedladdning. Jag har fått känslan att det hänger sig när den först färdiga nedladdningen avslutas. Men ta detta är bara magkänsla och kan vara helt fel.

Jag skall försöka prova med flera nedladdningar från olika siter, med 3.5 har det , vad jag kommer ihåg, bara varit från samma. Skall också försöka hålla bättre koll på när och hur det hänger sig.

I 3.2 och 3.4 kunde det hända vid enstaka tillfällen att en nedladdning inte lyckades om man hade flera samtidiga nedladdningar.

Dela

10

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Att göra-listan före 0.3.5 har i nuläget fem punkter:

 1. Fixa knapp för att öppna videor medan de hämtas. (Samtidig uppspelning fungerar i t.ex. SMPlayer.)

 2. Åtgärda att filen som skrivs till inte alltid stängs när en hämtning avbrutits.

 3. Se till att Avbryt-knappen i hämtningsfönstret alltid fungerar. (Problemet är särskilt påtagligt i Linux, där fönstret vägrar försvinna.)

 4. Se till att parallella hämtningar inte påverkar varandra.

 5. Filnamn med " " i sökvägen fungerar inte vid körning i cmd.exe. (Bugg introducerad efter RC3.)

Samtliga kommer fixas innan släpp.

muntefer: Är rädd att du har fel om (2); du kan krascha programmet genom att i snabb följd ge webbläsaren uppgifter utan att ha några andra fönster öppna alls, exempelvis genom att massklicka på Uppdatera/Avbryt. Den troliga förklaringen är att det i själva verket är skraparen som kraschar. Flera skrapare kör nämligen "miniuppdrag" i en annan tråd, som går parallellt med själva skrapningen. Med vissa förenklingar ska ordningen vara denna:

 1. Skraparen skapar ett informationsobjekt som ska innehålla all info om en specifik video.

 2. Skraparen (i tråd A) skickar i väg ett gäng requests (i tråd B, C, D osv) att hämta olika sidor från nätet, säger åt alla requests att rapportera tillbaka till informationsobjektet, och ägnar sig sedan åt annat.

 3. Du klickar på "Bakåt".

 4. Webbläsaren bläddrar bakåt, ser att det blev en annan url och skickar därför denna till skraparen.

 5. Skraparen avbryter alla requests, raderar det aktuella informationsobjektet och börjar om från (1).

Men ibland avbryts av någon anledning inte alla requests. När en sådan efterbliven request blir färdig och återrapporterar så anropar det följaktligen ett informationsobjekt som inte längre existerar, och då kraschar programmet... och mitt problem är att just den här biten av koden är fullständigt obegriplig. Rimligtvis borde den inte fungera alls, men jag var en väldigt envis nybörjare på både C++ och Qt för ett år sedan. :-/

Så (1) då: Jag har fått samma magkänsla av det där problemet. Det är inte alls orimligt att den ena hämtningen, när den är klar och därmed avslutar samarbetet med sitt librtmp-objekt, därmed förbryllar den andra hämtningens kommunikation med sitt librtmp-objekt.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

11

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Jesper: Jag har nu hunnit med ytterligare ett test av parallell nedladdning. Denna gång har jag startat med en nedladdning från tv3play följt av en nedladdning från svtplay. När den först färdiga nedladdningen (tv3play) avslutas så misslyckas den andra nedladdningen.

Sammanfattningsvis:
- Ingen skillnad om nedladdningarna görs från samma eller olika playsiter.
- Ingen skillnad på om nedladdningarna startas direkt efter varandra eller om man väntar tills den första hunnit med mer än 50% av filen.
- Samtidigt som den första nedladdningen är klar avbryts den andra nedladdningen.
- Detta händer alltid ( hittills).

När jag startade detta test snubblade jag över ett annat problem, som också visat sig då och då i tidigare versioner: Om man surfar runt på playsiterna för länge (väldigt precis angivelse) så misslyckas alla nedladdningar (denna gång två), men alla fönster är kvar och man kan fortfarande surfa vidare.

Tack för dina fina tankar och förklaringar till tidigare problem 2 (kraschat program).

Dela

12 Senast ändrad av Jesper (2012-08-07 21:40:23)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Tack! Du beskriver precis samma beteende (med avbrytna parallella hämtningar) som jag sett nu när jag testat själv. Dessutom:

 • avbryts den andra nedladdningen endast om den första fullföljs, men fortsätter som den ska om man manuellt avbryter den första, och

 • felet kan inte hoppa mellan olika instanser av H.VHS. (Man kan starta hur många man vill...)

 • (Edit: Http-hämtningar berörs inte, vilket innebär att undertexter, många "klipp" från SVT samt nedladdningar av vanliga filer från nätet vare sig påverkar eller påverkas.)

Så nu vet jag ungefär var jag ska leta.

Angående det andra felet du stötte på, har jag förstått det rätt som följer?

 1. Starta en eller flera hämtningar.

 2. Surfa omkring på Playsajter (med flash aktiverat eller deaktiverat?)

 3. Efter en del omkringsurfande avbryts alla pågående hämtningar (samtidigt?).

För övrigt är problem (1) och (5) i mitt tidigare inlägg fixade, plus att jag lagt till ett inte särskilt genomtestat och därför någorlunda undangömt stöd för integrerad undertextkonvertering. (Instruktioner för hur man aktiverar funktionen kommer finnas i Hjälp->Manual.)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

13

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Rätt uppfattat.
Flash är INTE aktiverat.
Min känsla är att det är samtidigt men jag har inte sett precis när det hände (surfade ju).

Dela

14 Senast ändrad av Jesper (2012-08-07 22:46:34)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Bra. Och tack vare all info verkar jag ha hittat och löst problemet där avslutade hämtningar avbryter de övriga. Behöver provköra med den här fixen några gånger till, men hittills har tre testkörningar fått grönt ljus (vilket egentligen borde räcka, eftersom felet var konsekvent reproducerbart).

Det andra problemet har jag ingen aning om vad det kan bero på. Med litet tur löser det sig självt genom antingen ovanstående fix eller när jag fixar problemet med att "Avbryt" inte fungerar riktigt som det ska.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

15

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Tack Jesper för allt arbete du lägger ner. Skönt att problemen snart är lösta.

Väntar med spänning på släppet av 0.3.5.

Dela

16 Senast ändrad av Jesper (2012-08-09 08:13:35)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

De ändringar som gjorts sedan RC3 går att prova. Jag pushar inte detta som en RC4, utan kallar den här testversionen för 0.3.5-542M och släpper den som ett zip-arkiv.

Installera genom att ladda hem bilagan till det här inlägget, och packa upp filerna ovanpå 0.3.5-RC3. (Observera även att den här versionen kommer tro RC3 är en uppdatering, vilket inte stämmer.)

För att aktivera integreringen med Subtitle Edit, gör så här:

 1. Installera senaste versionen av Subtitle Edit. (Version 3.2.8 är den tidigaste som testats.)

 2. Starta notepad. (Som administratör i Vista/Win7: tryck på startkulan, skriv "notepad.exe" och tryck CTRL+SHIFT+RETUR.)

 3. Öppna c:\Program Files (x86)\Huggpunkt\vhs\huggplay.vhsdb eller c:\Program Files\Huggpunkt\vhs\huggplay.vhsdb beroende på om du har 64- eller 32-bitars Windows.

 4. Ställ in värdet för variabeln subtitleEditPath. Se exemplet i filen för att lista ut hur. (I slutversionen av 0.3.5 kommer H.VHS försöka hitta rätt värde automatiskt, så variabeln inte behöver ändras.)

 5. Ändra saveWsrtAsSrt till false. (Det här görs automatiskt i slutversionen av 0.3.5.)

Efter detta kommer knappen "Konvertera" finnas till hands när en undertextfil hämtats. Trycker du på den så konverteras den hämtade undertextfilen till SubRip med UTF-8-kodning. Konvertera-knappen ersätts samtidigt med en "Ta bort original"-knapp, som raderar den ursprungliga undertextfilen.

Därmed fungerar följande ordning för att hämta och se en video med undertexter, förutsatt att VLC eller SMPlayer är installerat.

 1. Surfa till videon.

 2. Klicka på "Hämta" och acceptera det förvalda filnamnet.

 3. Medan hämtningen av videon pågår, klicka på "Undertexter" i huvudfönstret och acceptera det förvalda filnamnet.

 4. När hämtningen av undertexter är klar, klicka på "Konvertera".

 5. När konverteringen av undertexter är klar, stäng DOS-fönstret.

 6. Klicka på "Ta bort original" i fönstret där undertexterna hämtats, och stäng det sedan.

 7. När hämtningen av videon är klar, klicka på "Öppna" i hämtningsfönstret. (Eller klicka på "Öppna samtidigt" om du vill tjuvstarta.)

 8. Videon spelas nu upp, och VLC/SMPlayer ska automatiskt hitta och aktivera undertexterna.

Inläggets bilagor

542M.zip 2.08 mb, 3 hämtningar sedan 2012-08-08 

Du saknar åtkomst till inläggets bilagor.
"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

17

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Hej Jesper! zip-filen ovan verkar korrupt. Går inte att öppna med varken winzip eller 7zip. Med winrar visas meddelandet "oväntat avslut på arkiv". Har provat att hämta om några gånger.

Dela

18

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Då packar jag väl en ny. Valde kanske något tokigt alternativ i 7zip.

Inlägget är uppdaterat med en ny bifogad fil som är packad av Windows, så jag tror det borde fungera. :-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

19

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

kan du inte lägga till att man laddar ner i en lista?
eller att man väljer en serie som på TV4 så har dom ju varje serie listan för sig, och om man väljer den så drar den ner alla dom delarna som finns lagda där?

Dela

20

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

zerowalker: Som planerna ser ut just nu är möjligheten att köa nedladdningar tänkt att dyka upp i version 0.4.1, runt årsskiftet någon gång.

Det finns inga planer på att ordna något enkelt sätt att hämta hela serier åt gången, och krångliga sätt finns redan, fast med andra och lämpligare program.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

21

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Aha fan, men fattar inte en grej.

när ja drar ner från TV4 Play failar dom nästan hela tiden, och jag har snabbt internet, kan laddar upp till 4-5 megabyte.

Testade RTMP, men det är så jäkla söligt av nån anledning och failar mer.

Interna är den bästa, men den failar också, kan faila på 90% liksom;S

Tack för ett sjukt bra program kan ja tillägga:)!!

Dela

22 Senast ändrad av Jesper (2012-08-09 19:20:31)

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

zerowalker: Om du kör 0.3.5-RC3 kan det bero på att flera hämtningar inte kan köras på samma gång i den. Om du kör 0.3.5-542M så vet jag däremot inte vad du har för problem.

Har i och för sig sett att TV4 delar ut långsamma anslutningar rätt så slumpmässigt. Man kan behöva avbryta och trycka på "Hämta om" tre–fyra gånger innan man får en anslutning som går i något högre än krypfart. Men det där är det TV4 som gör, och inte H.VHS.

Om det inte fungerar i RTMPDump heller så har du stött på ett rätt ovanligt problem, tror jag.

Edit: Ett tips till er som vill lägga upp flera nedladdningar förresten. Det går att spara videor som VHS-filer (via arkivmenyn). En sådan fil innehåller instruktioner för hur H.VHS ska hämta en video, men inte själva videon, och därför går de snabbt att spara. Sedan är det bara att dubbelklicka på dem och trycka på "Hämta" när H.VHS startat.

Den metoden är litet (men iofs bara litet) smidigare än den som muntefer beskrev ovan, alltså att öppna flera fönster för Avancerade hämtningar och starta dem efterhand.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

23

Sv: H.VHS 0.3.5 släppkandidat 3

Version 0.3.5 är ute. Tråden stängs.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela