1 Senast ändrad av Jesper (2013-10-19 20:14:33)

Tråd: Huggpunkt VHS 0.3.5

Huggpunkt VHS varken fungerar eller utvecklas längre, men ett program med samma funktionalitet planeras (och finns på sätt och vis redan).

Läs mer här.

[hvhs-flattr-button]Huggpunkt VHS 0.3.5 – (2012-08-09)

Förr fanns det videokassettbandspelare. Nu har TV flyttat ut på internet, och det har i bästa fall blivit oerhört krångligt att spela in några program.

Någon borde göra något! :-)

http://play.huggpunkt.org/vhs/hvhs-032.png

Med H.VHS kan du spela in program och filmer som visas på olika så kallade Play-sajter. Målet är att få tillbaka samma möjligheter som man hade förr, med VHS-spelarna.

 • (länkarna borttagna)

Widevine- och de nya HDS-strömmarna från TV4 och SVT går ännu inte att hämta. Först från och med version 0.3.6, som finns att hämta som beta, känner H.VHS igen de här strömmarna och berättar att de inte kan hämtas.

Här är några av funktionerna i version 0.3.5:

 • SVT Play fungerar inte längre, och TV4 Play går rätt knackigt för många.

 • Sajter som stöds: UR Play, TV3 Play, TV6 Play och TV8 Play.

 • Live-strömmar kan hämtas.

 • Ej "hårdkodade" undertexter hämtas som separata filer.

 • Kan starta Subtitle Edit för att konvertera undertextfiler till lämpligare format.

 • Nedladdningar kan genomföras med RTMPDump i stället för den inbyggda nedladdaren.

 • Avancerat hämtningsläge för manuell korrigering eller inmatning av parametrar.

 • Det avancerade hämtningsläget kan även läsa av RTMPDump-parametrar.

 • Kan startas med ett klick från vanliga webbläsare (via "bookmarklet").

 • Tips om bland annat hur man återupptar avbrutna hämtningar finns i den inbyggda manualen.

 • Nedladdningar kan sparas som VHS-filer och hämtas senare eller skicka t.ex. via mejl. För att ladda ned från en VHS-fil, öppna den i H.VHS och hämta sedan videon som vanligt.

Här är en mer eller mindre komplett lista av vad som hänt mellan versionerna 0.3.4 och 0.3.5:

 • Hämtning från SVT Play fungerar igen.

 • Integrerad körning av Subtitle Edit för konvertering till .srt-format med UTF-8 som teckenkodning.

 • Eftersom det oftast går att spela upp videor samtidigt som de hämtas finns nu en knapp för detta.

 • Något fler inställningar finns tillgängliga i filen huggplay.vhsdb, som kan redigeras med t.ex. Anteckningar.

 • En testversion för Linux finns.

 • Qt uppdaterat till 4.8.1.

 • Flera kraschsituationer är borta.

Som vanligt dokumenteras alla funktioner i den inbyggda manualen, och om den inte räcker går det utmärkt att fråga här på forumet.

Ett stort tack till alla som hjälpt till med idéer, testkörningar och buggrapporter! Programmet hade varit mycket sämre utan er.

Några användbara länkar:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Tänk på att det är olagligt att tillgängliggöra upphovsrättsskyddat material utan upphovsrättsinnehavarens tillåtelse, annat än i relativt liten skala till familj och nära vänner, alltså så kallad privatkopiering. Det är även olagligt att ladda ned material som tillgängliggjorts utan sådan tillåtelse.

Däremot är det tillåtet att ladda ned och ta del av material som gjorts tillgängligt på något lagligt sätt. H.VHS utformas specifikt för detta, och funktioner som syftar till att underlätta upphovsrättsbrott implementeras inte. Om du har fler funderingar kring detta får du gärna läsa om kassettersättning eller berätta hur du tänker här i forumet.

H.VHS är fri, ISC-licensierad mjukvara. De program och stödbibliotek som installeras tillsammans med H.VHS är också fri och öppen mjukvara, men lyder under andra licenser som LGPL, GPL och OpenSSL/SSLeay. Samtliga licenser inkluderas i H.VHS samt i installationspaketet som fristående filer. Kombinationen av licenser innebär att distribution av endast delar av installationspaketet kan utgöra upphovsrättsbrott, beroende på vilka filer som utelämnas. (Copyright- och licenstexter måste alltid medfölja.)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

2

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

Den här kommentaren gäller källkoden. Den har jag laddat hem emn ännu inte tittat på. Vad jag gärna vill är att det finns pdf filer eller länkar som beskriver protokollen som koden bygger på. Problemet är ibland att man hittar alltför mycket dokumentation eller dålig. Därför är det bra att inkludera de mest relevanta dokumenten ihop med källkoden. Själv brukar jag välja att skriva ut bra information som pdf filer som jag sparar ihop med mina projekt.

Dela

3

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

Hej! Källkoden för 0.3.6 och tidigare versioner är odokumenterad, rörig och ordentligt skräpig. (Jag brukar beskriva den som ett nybörjarprojekt som gått överstyr, vilket är rätt nära sanningen...)

Det är i så fall bättre att du kollar på antingen den helt nya koden för 0.3.7 och senare. Den är dock inte färdig – de delar som ännu saknas är dessutom de viktigaste, dvs de som utvinner hämtningsparametrar ur webbsidorna på de olika sajterna. Även om den koden inte är dokumenterad ännu, så är den rätt utförligt kommenterad.

När det gäller de protokoll för dataöverföring som både gamla och nya H.VHS-koden använder, så är de än så länge RTMP,  RTMPS och HTTP.

Som du förstår ingår dokumentation av själva koden redan i planerna för den nya kodbasen. Du får hemskt gärna komma med specifika önskemål om vad som ska dokumenteras! Den här tråden på forumet är lämpligast för det.

(Ett alternativ är att du kollar på källkoden för teve. Det är ett program för kommandoraden som i skrapar loss nedladdningsparametrar från sidor på SVT och TV4 Play.)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

4

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

@jasmine. What are you talking about?
It does´nt make any sense.

Dela

5

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

vidarsmith: Det där var en robot. Nu är den borta.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

6

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

UR Play verkar inte heller fungera nu. Finns det någon betaversion att ladda ner som fungerar med UR eller SVT? Jag hittade bara 0.3.6 som enligt beskrivningen inte fungerar med SVT.

Dela

7

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

Finns det någon möjlighet att någon av de närmast kommande versionerna eller uppdateringarna gör det möjligt att spara film från SVT's nya Öppet Arkiv 2,0? Där dyker det upp nya guldkorn varje dag som man vill spara men jag har ännu inte lyckats hitta ett enda program som klarar av att spara dem.
Misstänker att det finns script och koder man kan mixtra med på egen hand men det är långt över min förmåga tyvärr.
Adressen till nya Öppet Arkiv är http://www.oppetarkiv.se

Tack för ett fantastiskt arbete!

Dela

8

Sv: Huggpunkt VHS 0.3.5

Lars: Ja, bakom fasaden är oppetarkiv.se i allt väsentligt samma tjänst som SVT Play, så med stöd för SVT Play på plats igen följer Öppet arkiv med på köpet.

Sajten är för övrigt tillagd i teve-skriptet, som på ett eller annat sätt ska bli nästa version av H.VHS.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela