1 Senast ändrad av Jesper (2011-12-17 22:56:01)

Tråd: H.VHS 0.32-RC5

Efter att flera gånger ha lovat att färdigställa nästa version innan året är slut, har jag nu preliminärt satt släppdatum till 24 december. I nuläget är alla planerade nya funktioner implementerade (utom några tweaks), och vad som kvarstår är till största delen bara felsökning.

För att förmå så många som möjligt att hjälpa till att leta efter fel, finns nu något finns så storvulet som en "release candidate" av version 0.32 tillgänglig!

Notera för övrigt att en punkt alltså försvinner ur versionsnuffran: 0.32 kommer att ersätta 0.3.1.

Så vad är nytt?

 • Hämta live-strömmar. Detta gick egentligen redan i 0.3.1, men var lika krångligt som obskyrt att lyckas med.

 • Hämta från TV4 Play Premium. Däremot inte Viaplay, som bygger på helt annan teknik än de kanaler som stöds i dag.

 • Hämta undertexter. Undertexter som levereras separat har fått en egen knapp i gränssnittet. Vissa av filformaten som används är litet knepiga att få användning för. Jag kommer skriva en guide i ämnet, för egentligen är det lätt som en plätt.

 • Alternativ hämtning med RTMPDump. Det fåtal av er som använt version 0.1 eller 0.2 av H.VHS vet redan hur detta fungerar. När man sätter i gång en hämtning startas RTMPDump i ett textfönster i stället för H.VHS egen hämtare.

 • Avancerade hämtningar. Möjlighet att ändra eller manuellt mata in adress och andra parametrar för hämtningar innan de påbörjas, skapa nya hämtningar "från scratch" eller återuppta avbrutna hämtningar i RTMPDump.

 • Färre avbrutna hämtningar. Flera buggar som orsakat avbrutna hämtningar är åtgärdade. I synnerhet den som gjorde SVT:s 320kbit/s-strömmar omöjliga att få hem.

 • Tillfällig startsida via clipboard eller CLI. Om du kopierar t.ex. en SVT Play-adress innan du startar H.VHS, så öppnas den adressen direkt.

 • Internetprotokollet hvhs registreras med Windows. Detta innebär att H.VHS kan startas med hjälp av en bookmarklet, eftersom det tar på sig ansvaret för alla adresser som börjar med "hvhs:". Se hjälpen i H.VHS för mer information.

Kvar på att göra-listan finns bara en större grej: Hämtning från SVT Play är fortfarande inte helt stabilt när Flash inte är installerat i H.VHS. Tyvärr är det inte troligt att detta blir löst i tid. Man kan dock helt kringgå problemet genom att antingen aktivera Flash i H.VHS eller välja RTMPDump som nedladdare.

Användbara länkar:

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

2 Senast ändrad av PoulGrym (2011-12-09 01:32:11)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Härligt! Ska testas, en fråga annars med den interna strömspararen.

Hur kommer det sig den inte kan ha en enkel resume funktion tills 0.4 är klar. Lite så som RTMPDump har ju en sådan funktion. För när du drar hem ett program står det ganska tydligt hur stor filen blir. Avslutas nu nerladdningen för tidigt, borde en "enkel" jämförelse med vad som laddats ner mot vad den borde ha varit. Om annat en enkel resume knapp bredvid stänga fönstret knappen för manuell resume. Fast då behöver nerladdnings "bar'en" ej visa 100% färdigt om resultatet ej är så.

Okej, nu har jag iof inte tittat på så många andra trådar än. Det var iallafall några frågor jag hade. Annars har jag själv använt RTMPDump manuellt. H.VHS är 1000ggr smidigare så tack för det.

P.S http://media.svt.se/playbolibompa/ fungerar ej.

Dela

3

Sv: H.VHS 0.32-RC5

All testning är bra testning, så det tackar jag för. :-)

Att förloppsindikatorn visar 100% när librtmp säger att hämtningen avslutats, oavsett varför, ska jag nog hinna göra något åt innan 0.32 kan betraktas som färdig. Kvar är även att hämta mer info ur librtmp från pågående nedladdningar, och efter att en nedladdning avslutats, bland annat för att avgöra om hämtningen trillat omkull eller om det gått bra. Inget av detta kommer dock innebära några egentliga funktionella förändringar, utan är bara en fråga om vilken information som visas på skärmen (som procent, felmeddelanden och liknande).

Den främsta anledningen till att ingen resume-funktion finns i 0.32 är helt enkelt att jag prioriterat. De förändringar från 0.31 som genomförts är de som jag bedömt vara viktigast när de satts i relation till tidsåtgång. Det var visserligen ett tag tillbaka nu, men när jag undersökte hur en resume-funktion kan genomföras, så verkade det vara rätt tidskrävande, och det kommer dessutom behöva testas oerhört ingående eftersom det är så många saker som kan gå snett. Eftersom jag egentligen bara tänkt fixa buggar i 0.31 med den här versionen var det inte aktuellt.

Inte ens RTMPDump gör förresten resume särskilt bra (med --skip 1 och det där), och misslyckas faktiskt ofta. Det är rätt talande med tanke på att librtmp och RTMPDump har samma utvecklare; ingen borde göra det bättre.

Problemet beror vad jag förstått främst på att rtmp-protokollet inte vet vad filstorlek är för något, utan räknar i tid i stället. Om en hämtning avbrutits och du sedan försöker fortsätta där du var genom att ange rätt tidpunkt i strömmen, så kan den mycket väl återupptas från någon annan tidpunkt än du bad om. Det räcker med en tiondels sekund hit eller dit för att det ska bli rätt krångligt att skarva de båda strömmarna utan att det blir fel. Konsekvenserna av minsta fel leder dessutom direkt till ljudspikar och massiva invasioner av gremlins i bilden (så där när halva någons ansikte plötsligt är en överkropp och liknande).

Därför lägger jag just nu tiden på att få ordning på hämtningar som görs i ett sträck från början till slut. Om de bara fullföljs ordentligt är de ju alltid korrekta hela vägen. Jag har tänkt att detta lönar sig i slutändan, eftersom det blir lätt att kolla om man fått ned filer ordentligt -- spola bara till slutet och se om det finns någon film där. Med de utökade felmöjligheter en resume-funktion inneburit hade man dessutom behövt kolla igenom varje sekund av filmen, för att vara säker på att den kommit hem ordentligt. Så länge vi inte har komplett funktionalitet tror jag att detta är rätt prioritering.

Däremot kommer jag förr eller senare att fixa det, om ingen annan hinner före. Just nu ligger resume för både http och rtmp på version 0.5 i Mantis, men egentligen är inte särskilt mycket bestämt ens för 0.4 ännu.

Sedan Bolibompa-adressen du har där. Den leder rätt in i ett dockskåp: Alla parametrar för videor är inbäddade i själva Flash-appen, precis som på playrapport. Det kan gå att komma åt dem relativt enkelt trots detta, men skulle kräva en helt annan typ av luskande än jag gjort hittills, och eventuellt kräva uppdateringar av H.VHS så snart SVT fick för sig att byta till en ny version av mediaspelaren.

Är det mycket där som inte finns på SVT Play också?

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

4 Senast ändrad av PoulGrym (2011-12-09 20:43:51)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Det har du helt rätt i ang Bolibompa, så det kan du helt skippa. Jo en resume funnktion låter ju mer krångligt än att bara få det och fungera helt från början.

Annars har jag testat tanka flera format (olika bitrates) från samtliga sidor. Då med både interna och RTMPDump och det har fungerat väldigt bra. Laddahem undertexter ser även det ut att fungera väldigt väl. Även fast man måste manuellt konvertera till rätt srt format. Jag har kollat manuellt på några 404 FEL på ex, UR Play & Samtiden. Vilket var server fel. Så inget fel på H.VHS. Ända jag ännu inte kunnat testa är TV4Play Premium eller någon annans Premium tjänster.

Har en fråga om det kan gå att dra hem strömmarna snabbare från UR Play?
Ser ut att bli strypt till bara 100KB/s per nerladdningstråd. Kan tro det är samma dillema där som med resume funktionen.

RTMPDump borde i alla fall kunna få sin egna resume sträng utan större ansträngning, eller? Om det bara används med -e --resume, då med vetskapen om att man kan få klicka på den ett par ggr. Även fast det blir något keyframe fel i videoströmmen så brukar det med lätthet kunna ignoreras. Videon fungerar bra ändå när det ska tittas på. Det vill säga om det är något enkelt och snabbt att tillägga till nuvarande kod. Så kan det vara värt ett försök när man är på 80+ %.
Då jag själv gjort så när jag manuellt använt mig utav RTMPDump.

Tackar för snabbt svar och ett härligt program.

Dela

5

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Bra grejor! Det är precis sådan testning som behövs, och särskilt av ifall hämtningar går från 0 till 100 procent utan bekymmer. :-)

Vad gäller RTMPDump (och FLVstreamer) så gör H.VHS ingenting utöver att starta det i cmd.exe, förhoppningsvis med rätt parametrar. Större integrering än så kommer jag inte att bygga in, eftersom jag vill hålla H.VHS fritt från GPL, främst men inte enbart av rent praktiska skäl: Skulle H.VHS hamna under GPL så skulle det i slutändan leda till att alla tvingades installera OpenSSL själva, och dit vill jag inte gärna gå. Om ett program enbart startar ett inkluderat GPL-licensierat program, så som H.VHS startar RTMPDump/FLVstreamer, så kräver GPL inte att programmet självt är GPL-licensierat.

Så den inkluderade kopian av rtmpdump.exe är samma som man hittar på deras hemsida. Därför kan hämtningar med RTMPDump även användas som referenspunkt. Hämtningar som fungerar i RTMPDump ska även fungera i H.VHS-hämtaren. Fungerar det inte i någon av dem är det däremot inte lika säkert att det handlar om någon bugg i vanlig mening.

librtmp är däremot inte GPL utan LGPL, så integreringen med librtmp är problemfri, och jag bygger en egen librtmp.dll med OpenSSL i stället för den med PolarSSL som man hämtar från http://rtmpdump.mplayerhq.hu. Alla hämtningar ska visserligen fungera lika bra om man ersätter H.VHS librtmp.dll med den från RTMPDump, men vi blir ändå inte av med OpenSSL om vi inte samtidigt dumpar den inbyggda webbläsaren och gör det omöjligt att identifiera videor som bara finns tillgängliga via https.

Licensbekymren har ett finger med i spelet även vad gäller resume-funktion. Jag kan inte bara kopiera kod ur RTMPDump hur som helst, eftersom H.VHS då skulle behöva licensieras under GPL i stället för ISCL. Vad jag måste göra är alltså att först förstå hur resume fungerar, hur man rättar till vanliga problem osv, för att sedan från grunden göra en egen implementation. Annars bryter jag mot upphovsrättslagstiftningen. Jag måste alltså förstå tillräckligt mycket av all berörd teknik för att göra allting själv, och sådant tar tid när man inte är bättre på programmering än jag. :-)

Sedan angående Premium. Det är förmodligen bara TV4 Premium som fungerar av alla sådana tjänster. TV3, TV6 och TV8 hör till Viaplay. Viaplay bygger på helt annan teknik. Deras spelare är en (oerhört buggig) Silverlight-app, medan samtliga tjänster H.VHS stödjer i dag kör Flash, och videorna är DRM-skyddade wmv-filer i stället för (oskyddade) flv-filer. Filerna är lätta att hitta och hämta, men blir fullständigt skräp vid uppspelning om man inte tar bort DRM-skyddet från dem också. Detta går att göra, och jag kommer titta på det senare. Första steget blir då givetvis att kolla vad som är lagligt och inte.

Jag har precis påbörjat min fria månad på Viaplay, dels för att kolla på det här och dels för att december är en bra film-månad. :-) En annan observation är att undertexterna i flera fall har fel encoding -- flera av dem verkar kodade i ISO-8859-15, men tolkas av deras spelare som UTF-8. Det blir rätt många många ruter med frågetecken i.

Vad gäller UR Play misstänker jag att de i så fall stryper strömmarna, men jag har verkligen inte kollat på det över huvud taget. Tanken att de begränsar hastigheten till bara vad som krävs för just strömning är åtminstone inte särskilt märklig.

Till sist undertexterna. Du har förmodligen redan sett tråden där jag frågar efter bra program att konvertera med, men det är väl värt att tipsa andra, som kanske trillar in på den här tråden först. Eftersom SubtitleEdit som Cactus tipsade om är så förbaskat enkelt att konvertera med kommer jag eventuellt göra det möjligt att konvertera direkt från H.VHS, enligt samma princip som programmet startar RTMPDump.

För att konvertera till .srt behöver man faktiskt inte göra mera än så här:

(DOS-prompt)> SubtitleEdit.exe /Convert "Hämtad undertext.foo" subrip

Däremot tänker jag inte paketera programmet med H.VHS, utan jag kommer skriva en guide för hur man lämpligen "installerar" den portabla versionen, och sedan eventuellt ordna så att H.VHS tar reda på var SubtitleEdit.exe ligger i filsystemet och kör det enligt ovanstående vid behov.

För övrigt bör jag kanske nämna varför jag är så noga med upphovsrätt och sådant. Mitt intresse ligger i att göra det möjligt att göra vad som faktiskt är tillåtet, trots att de olika sajterna i olika hög grad försöker förhindra det. Att då bryta mot lagen, eller för den delen bygga in funktioner som enbart underlättar vid lagbrott (t.ex. för fildelning av materialet man hämtat) vore kontraproduktivt. Anledningen till att jag valt att ha "VHS" i namnet är just för att föra tankarna i rätt riktning: Detta är tillåtet, det är något man kunnat göra mycket länge, det är något som många ägnat och ägnar sig åt, och det är ingenting man behöver smyga med. :-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

6 Senast ändrad av PoulGrym (2011-12-10 16:49:11)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Bra svar, fast min kommentar om just resume funktionen framgår inte riktigt. Jag tänkte på samma sätt som du gör med själva strömen till RTMPDump, skickar

(DOS-promt)> RTMPDUmp.exe -e -r [StrömURL] -o [Filnamnet.flv] 

fast med en liten knapp bredvid eventuelt stäng knappen. Som visar sig då filen ej blir helt sparad. Tanken är att du bara använder RTMPDump som man gör manuellt annars. Utan att ta något från ev, källkod.

http://i.imgur.com/OkjRy.jpg

Säg att du använder den Interna strömm spararen, den lyckas ej spara hela filen (100%). Du trycker på knappen [Återuppta Strömmen] Så öppnas det med RTMPDump som använder sin egna resume funktion. Då det kan trassla så stängs ej ^AvslutaBoxen. Utan endas då du trycker på [Stäng Fönster] eller [X]. För att låta användaren trycka på knappen fler ggr skulle det behövas.

Detta innan du kan läsa av det som händer med RTMPDump internet. Det var vad jag hade tänkte mig innan det blir v0.4 etc.

Vilket jag anatar borde kunna fungera utan större bekymmer med antigen förståelse för själv resume funktionen eller andra lagar om GPL eller dyligt.

P.S Jag tror du gör snyggare knappar än mig ;P

Dela

7

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Har nu även testat spela in lite Nobel festligheter med live inspelning, allt ser ut att fungera. Dock så spelas det endast upp korrekt med VLC.

Märkte att undertexter som ej finns tillgänglig ändå sparas som en fil utan data i, filen har 0 bytes. Skulle vara bra att ha en koll på om undertexten verkligen finns innan man försöker ladda hem den.

Dela

8

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Bra idé att växla över till rtmpdump för resume! Jag ska försöka fundera ut ett sätt att göra det rent gränssnittsmässigt som inte skapar frågetecken. Vad jag lutar åt just nu är att kalla "anpassad hämtning" för "avancerad hämtning" i stället, lägga till en kryssruta för resume (som i nuläget tvingar hämtningen till rtmpdump) och sedan putta in en knapp i hämtningsfönstret precis som du visar, fast den kopierar parametrarna till en ny avancerad hämtning i stället för att starta rtmpdump direkt.

Tanken jag har är att vad en knapp som heter "återuppta" gör nog är självklart för de flesta, och att då slänga upp en DOS-prompt som svar är dålig UI-design (och säkert irriterande om man inte vet vad rtmpdump är och hur det fungerar). Det blir visserligen ett par klick extra så här, men jag tror det leder till att färre skriver mejl och undrar varför det inte fungerar som de tänkt sig och vad de gör för fel. :-)

Vad tror du om det?

Det där med undertexter låter inte bra. Har du någon länk till sidor där det blir så? Om det är H.VHS som inte hittar rätt adress till undertexterna är det något jag måste fixa. Annars är det serverns fel, eftersom den avbryter anslutningen utan att skicka data, och då gör jag förmodligen ingenting åt det nu.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

9

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Gör den enklaste lösning än så länge, en extra ruta hitt eller dit spelar mindre roll. Blir nog bra nog för användaren tills det blir ny version 0.4

Undertexten fungerar från H.VHS sida till en viss punkt. Det är bara när det ej finns en fil överhuvudtaget, filnamn.wsrt size 0, då skapar VHS filen i alla fall. Tänkte då främst på avsnitt med text redan inbränd i videon. Ex: Downton Abbey. Du kan trycka i flash spelaren subs på/av utan att dem egentligen finns på servern.

Sedan ang resume, funktionen bör vara på som standard. Passar det inte eller krånglar för någon. Först då kan man ändra i inställningarna. Sedan tycker jag själv, inte det känns så jätte UI-Dåligt att man frågar efter ett DOS-promt fönster. Det har det gjorts i alla tider ändå. Super snygg GUI kan ju vara något du kan jobba på i framtiden till 0.4~0.5. Viktigast är att bara och få problemet löst först, så smidigt som möjligt. IMHO

Det går ju aldrig att vara alla tilllags ändå. Speciellt då du gör det här projektet som hobby helt på egen fri tid. Kan ju ingen börja maila och kräva något. Inte jag själv heller för den delen.

Gör som du tycker känns bäst själv.

Sen ang F4M (aka HTTPS Flash Dynamic Server Streaming), jag tro inte SVT får lov att "kryptera" program utan att ha allmänna nycklar tillgänglig för dekryptering. Det ska nog kunna bli löst av någon, om det inte redan är det. Ska undersöka det närmare.

Dela

10

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Undertexten fungerar från H.VHS sida till en viss punkt. Det är bara när det ej finns en fil överhuvudtaget, filnamn.wsrt size 0, då skapar VHS filen i alla fall. Tänkte då främst på avsnitt med text redan inbränd i videon. Ex: Downton Abbey. Du kan trycka i flash spelaren subs på/av utan att dem egentligen finns på servern.

Jag formulerade mig otydligt. Är det SVT Play (eller vilken sajt det nu är) som uttryckligen länkar till en fil som inte finns, eller är det H.VHS som "hittar på" en adress till en fil utan att den egentligen länkas till av sajten?

Sedan tycker jag själv, inte det känns så jätte UI-Dåligt att man frågar efter ett DOS-promt fönster. Det har det gjorts i alla tider ändå. [...] Det går ju aldrig att vara alla tilllags ändå. Speciellt då du gör det här projektet som hobby helt på egen fri tid. Kan ju ingen börja maila och kräva något. Inte jag själv heller för den delen.

99 procent av alla som skriver epost är väldigt trevliga och undrar om de gör något fel, varför något händer som de inte förstår sig på osv. Jag har stor nytta av de här mejlen, eftersom det ger mig ett hum om vad som är bättre eller sämre UI-mässigt. Ju färre jag får (i proportion till antalet installationer), desto bättre tänker jag att jag lyckats med gränssnittet och dokumentationen. Även om mer avancerade funktioner ingår och är på gång, så är den viktigaste (men inte enda) målgruppen egentligen de mindre avancerade användarna, t.ex. min egen mamma. ;-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

11

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Jesper skrev:

Jag formulerade mig otydligt. Är det SVT Play (eller vilken sajt det nu är) som uttryckligen länkar till en fil som inte finns, eller är det H.VHS som "hittar på" en adress till en fil utan att den egentligen länkas till av sajten?

Det är H.VHS som hittar på egna adresser och försöker luras.

http://svtplay.se/t/153555/damages Testa själv.

Jesper skrev:

99 procent av alla som skriver epost är väldigt trevliga och undrar om de gör något fel, varför något händer som de inte förstår sig på osv. Jag har stor nytta av de här mejlen, eftersom det ger mig ett hum om vad som är bättre eller sämre UI-mässigt. Ju färre jag får (i proportion till antalet installationer), desto bättre tänker jag att jag lyckats med gränssnittet och dokumentationen. Även om mer avancerade funktioner ingår och är på gång, så är den viktigaste (men inte enda) målgruppen egentligen de mindre avancerade användarna, t.ex. min egen mamma. ;-)

Kan du lyckas med att få min mamma och göra detta själv, då har du hamnat högt upp i världen. Så länge man ser en ruta där det händer något i som en procent räknare. Då tror jag dem flesta förstår vad som händer. Sen får användare hjälpa varandra mer än att fråga dig hela tiden. Bara att hänvisa till forumet. Jag svarar gärna på alla typer av frågor. Så får du mer tid att jobba på nästa version.

Dela

12

Sv: H.VHS 0.32-RC5

PoulGrym skrev:
Jesper skrev:

Jag formulerade mig otydligt. Är det SVT Play (eller vilken sajt det nu är) som uttryckligen länkar till en fil som inte finns, eller är det H.VHS som "hittar på" en adress till en fil utan att den egentligen länkas till av sajten?

Det är H.VHS som hittar på egna adresser och försöker luras.

http://svtplay.se/t/153555/damages Testa själv.

H.VHS gör rätt. Sidans källkod säger:

<param name="flashvars" value="[...]subtitle=http://media.svt.se/download/mcc/kluster/20111204/PG-1159195-008A-DAMAGES3-01_sv.wsrt&[...]" />

http-förfrågan på wsrt-adressen ger i sin tur 200 OK och filen är 0 byte lång.

$ curl -I http://media.svt.se/download/mcc/kluster/20111204/PG-1159195-008A-DAMAGES3-01_sv.wsrt
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.8 (Unix)
Vary: Accept-Encoding
Cache-Control: max-age=3600
Content-Type: text/plain
Date: Sun, 11 Dec 2011 18:20:08 GMT
Transfer-Encoding: chunked
Connection: Keep-Alive
Last-Modified: Sun, 04 Dec 2011 03:44:24 GMT

Alltså är det SVT Play som står för buggen, inte H.VHS. Till någon version efter 0.32 vill jag slänga in en kontrollrunda efter avslutad hämtning som ser efter bland annat att filen inte är tom, men det är inte aktuellt till 0.32. Däremot ska adresserna alltid antingen identifieras korrekt ur källkoden eller inte identifieras alls, eftersom det annars handlat om en renodlad bugg i 0.32-RC1.

Kan du lyckas med att få min mamma och göra detta själv, då har du hamnat högt upp i världen.

Haha, vad jag menade var att om man trycker på knappen "kopiera till avancerad hämtning" (eller något kortare men liknande) så har man inga förväntningar, och programmet beter sig inte oväntat. Jag tror också att man är mer benägen att läsa hjälpen innan man använder gränssnittet för anpassade/avancerade hämtningar, än man är innan man trycker på en återuppta-knapp. Det bjuder liksom inte in till frågan "hur fungerar det här då?"

Men nog ordat om detta. Att kopiera info om strömmar från hämtningsfönstret till dialogen för avancerade hämtningar är trivialt att implementera, och att kunna återuppta hämtningar är en användbar funktion.

Sen får användare hjälpa varandra mer än att fråga dig hela tiden. Bara att hänvisa till forumet. Jag svarar gärna på alla typer av frågor. Så får du mer tid att jobba på nästa version.

Jag håller på att förbättra hänvisningarna till forumet, men möjligheten att mejla bör fortfarande finnas kvar, för annars missar jag input från dem som aldrig skulle gå igenom en registreringsprocess men ändå har något att säga. Det är på inget sätt så att jag försöker minimera antalet mejl jag får eller foruminlägg här -- i sådana fall snarare tvärtom -- utan jag försöker minimera antalet gånger någon stöter på ett oväntat beteende i programmet. Hade jag sedan inte haft någon användarkontakt så hade jag sannolikt lagt ned arbetet, för jag är inte intresserad av att enbart sitta och peta i programkod. Det var ju inte minst därför jag lade upp forumet. :-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

13 Senast ändrad av Jesper (2011-12-13 00:31:10)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

H.VHS 0.32-RC2 finns nu att hämta.

Förändringar mellan RC1 och RC2:

 • Undertexter från UR Play får .xml som förvald filändelse, i stället för .tt.

 • Sluta rapportera 100% på skärmen bara för att librtmp säger sig vara färdig.

 • Status inom parentes i fönstertiteln visas nu enligt följande (förutsatt att nedladdningen inte pågår):

  • (Avslutad) visas när librtmp svarat att strömmen är slut och 99% eller mer har hämtats.

  • (Misslyckades?) visas som ovan fast mindre än 99% hämtats.

  • (Avbruten) visas när användaren tryckt på avbryt eller librtmp avbrutit.

 • "Kopiera till avancerad"-knapp visas i hämtningsfönstret när hämtningen inte pågår.

 • Möjlighet i avancerat läge att välja att återuppta hämtningar, vilket tvingar hämtningen till RTMPDump eller FLVstreamer. Diffen är rörig och kräver genomgående testning, eftersom den kan sabotera i stort sett vilka typer av hämtningar som helst. Se sist i inlägget för närmare detaljer.

 • Smartare förslag till filnamn.

  • Vid direkt hämtning (via kassett-knappen) ska det föreslagna filnamnet vara baserat på videons namn, sådant som det skrapats från sajten av H.VHS.

  • Vid avancerad hämtning initierad med knappen "kopiera till avancerad" i hämtningsfönstret ska det föreslagna filnamnet i stället vara samma som man valde tidigare.

  • I alla andra fall ska det föreslagna filnamnet baseras på SwfPlayPath, och om SwfPlayPath är tom används i stället strömmens URL.

  Testning av filnamnsförslag bör ske för samtliga de typer av hämtningar som nämns i slutet av inlägget.

Följande kommer inte åtgärdas i 0.32:

 • Det finns ingen möjlighet att återuppta med --skip 1 eller andra parametrar om normal --resume-körning misslyckas. När RTMPDump tagit över hämtningen så har H.VHS inte längre koll på läget. Vill man ha mer kontroll över RTMPDump får man köra RTMPDump direkt i stället.

 • Avbrutna strömmar återupptas inte automatiskt.

 • Återupptagning av avbrutna strömmar sker inte automatiskt till samma fil. Samma filnamn föreslås, men man kan välja ett annat. Om man väljer ett annat filnamn så kommer den återupptagna strömmen antingen att misslyckas eller börja från början av strömmen.

 • Automatisk identifiering av när strömmar avslutats felaktigt sker inte. Användaren tvingas i stället bedöma läget på egen hand.

 • Hämtningsproblemen i den interna nedladdaren när Flash inte är både installerat och aktiverat blir kvar.

Att göra-listan inför H.VHS 0.32 är därmed tom. Allt som kvarstår är testning och buggfixar.


Felsökning av kod för att återuppta hämtningar (uppdaterad)
Eftersom den här förändringen berör flera olika delar av programmet, kan den ställa till med en del bekymmer. Varje unikt sätt att starta en hämtning måste testas, både vad gäller vilket filnamn som föreslås och vad gäller om hämtningen faktiskt startas korrekt. Här följer ett försök till komplett lista över vilka typer av hämtningar som behöver testas. Sammanlagt handlar det om 105 stycken, för högsta möjliga wtf-faktor. :-)

"Direkt hämtning" betyder att man klickar på kassett-knappen.

 • Med intern hämtare förvald.

  1. Nedladdning initierad av klick på länk webbläsaren (inte av någon knapp i verktygsfältet)

  2. SVT Play: Direkt HTTP-hämtning av video

  3. SVT Play: Avancerad HTTP-hämtning av video

  4. SVT Play: Direkt RTMP-hämtning med intern hämtare

  5. SVT Play: Direkt RTMP-hämtning med RTMPDump

  6. SVT Play: Direkt RTMP-hämtning med FLVstreamer

  7. SVT Play: Avancerad RTMP-hämtning med intern hämtare

  8. SVT Play: Avancerad RTMP-hämtning med RTMPDump

  9. SVT Play: Avancerad RTMP-hämtning med FLVstreamer

  10. SVT Play: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i RTMPDump via "Kopiera till avancerad"

  11. SVT Play: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i FLVstreamer via "Kopiera till avancerad"

  12. TV4 Play: Direkt RTMP-hämtning med intern hämtare

  13. TV4 Play: Direkt RTMP-hämtning med RTMPDump

  14. TV4 Play: Direkt RTMP-hämtning med FLVstreamer

  15. TV4 Play: Avancerad RTMP-hämtning med intern hämtare

  16. TV4 Play: Avancerad RTMP-hämtning med RTMPDump

  17. TV4 Play: Avancerad RTMP-hämtning med FLVstreamer

  18. TV4 Play: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i RTMPDump via "Kopiera till avancerad"

  19. TV4 Play: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i FLVstreamer via "Kopiera till avancerad"

  20. UR Play/radio: Direkt RTMP-hämtning med intern hämtare

  21. UR Play/radio: Direkt RTMP-hämtning med RTMPDump

  22. UR Play/radio: Direkt RTMP-hämtning med FLVstreamer

  23. UR Play/radio: Avancerad RTMP-hämtning med intern hämtare

  24. UR Play/radio: Avancerad RTMP-hämtning med RTMPDump

  25. UR Play/radio: Avancerad RTMP-hämtning med FLVstreamer

  26. UR Play/radio: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i RTMPDump via "Kopiera till avancerad"

  27. UR Play/radio: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i FLVstreamer via "Kopiera till avancerad"

  28. UR Play/TV: Direkt RTMP-hämtning med intern hämtare

  29. UR Play/TV: Direkt RTMP-hämtning med RTMPDump

  30. UR Play/TV: Direkt RTMP-hämtning med FLVstreamer

  31. UR Play/TV: Avancerad RTMP-hämtning med intern hämtare

  32. UR Play/TV: Avancerad RTMP-hämtning med RTMPDump

  33. UR Play/TV: Avancerad RTMP-hämtning med FLVstreamer

  34. UR Play/TV: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i RTMPDump via "Kopiera till avancerad"

  35. UR Play/TV: Direkt RTMP-hämtning återupptagen i FLVstreamer via "Kopiera till avancerad"

 • Med RTMPDump förvald.

  • Som ovan.

 • Med FLVstreamer förvald.

  • Som ovan.

Observera att rtmpe-strömmar ska misslyckas när man försöker hämta dem med FLVstreamer.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

14

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Jag lyfte johans inlägg ur tråden och flyttade dem till en egen.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

15

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Försök med att ta hem "Äntligen hemma" på Tv4, sänt idag tisdag 13/12.
Säger: Warning: HandShake: Type mismatch: cliengt sent 6 , server sent 9
Server not genuine Adobe
Error: RTMP Connect1, handshake failed.

Och sedan när man stänger ner programmet med att kllicka på krysset i övre högra hörnet för att börja om, så får man det där förargliga att "HuggpunktVHS.exe har slutat att fungera"..... osv

Funkar som det ska på SVT och tv3, men inget av de program på TV4 jag försökt  med vill laddas ner.

Dela

16 Senast ändrad av Jesper (2011-12-14 14:47:45)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

johan skrev:

Försök med att ta hem "Äntligen hemma" på Tv4, sänt idag tisdag 13/12.
Säger: Warning: HandShake: Type mismatch: cliengt sent 6 , server sent 9
Server not genuine Adobe
Error: RTMP Connect1, handshake failed.

[...] Funkar som det ska på SVT och tv3, men inget av de program på TV4 jag försökt  med vill laddas ner.

Oj, handshake 9. Då har jag slängt in fel version (2.3) av rtmpdump.exe i installationsfilen. Jag fixar det till RC3 eller slutversionen, vilken som nu kommer först. Det fungerar däremot i den interna hämtaren, och om du ersätter rtmpdump.exe i installationsmappen med den från 2011-09-26 kommer det fungera i RC2 också.

Det är förväntat att TV4 inte fungerar i RTMPDump 2.3. Om det däremot inte fungerar i den interna hämtaren är det en bugg.

Och sedan när man stänger ner programmet med att kllicka på krysset i övre högra hörnet för att börja om, så får man det där förargliga att "HuggpunktVHS.exe har slutat att fungera"..... osv

Japp. Och fault module i rapporten brukar vara QNetwork. Jag vet ungefär var jag ska leta. Har någon lyckats hitta något sätt att få RC2 att krascha när man avslutar det som alltid fungerar, dvs kraschar?

Edit: Äntligen hemma-kraschen var en sådan jag efterfrågade ovan. Den är fixad nu.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

17

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Hej. Jo, nu funkar TV4Play också efter det att jag satt in rtmpdumpen (2011-09-27, 271737 kB), som du föreslog. Dock står det i DOS-rutan under nedladdningen, samma som tidigare "Warning: HandShake: Type mismatch: client sent 6 , server answered 9" "INFO: Connected"). Just for your info. mvh

Dela

18

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Här är ett problem jag funnit och löst: Om man kör en avancerad hämtning i RC2 och inte återupptar en tidigare hämtning, så körs den interna hämtaren oavsett vilken hämtare man väljer. Detta är åtgärdat inför nästa version.

Här är ett problem jag däremot inte löst: Det fungerar inte särskilt ofta att återuppta hämtningarna i RTMPDump, om filen man vill fortsätta hämta till är under 10MB eller något i den stilen, utan blir så här i stället:

ERROR: Last tag size must be greater/equal zero (prevTagSize=-1411219497) and smaller then filesize, corrupt file!

Det tänker jag inte göra något åt.

johan skrev:

Hej. Jo, nu funkar TV4Play också efter det att jag satt in rtmpdumpen (2011-09-27, 271737 kB), som du föreslog. Dock står det i DOS-rutan under nedladdningen, samma som tidigare "Warning: HandShake: Type mismatch: client sent 6 , server answered 9" "INFO: Connected"). Just for your info. mvh

Jag såg också det. Huvudsaken är att det är den senaste versionen av rtmpdump som följer med. Om den sedan bara körs korrekt också så är resten någon annans problem. ;-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

19

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Nu är det alltså bara en pirrig väntan på julafton som återstår .... /Johan

Dela

20

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Förresten  .... är din forumsida inställd på sommartid, va? När jag skriver detta är min klocka 22.24

Dela

21

Sv: H.VHS 0.32-RC5

johan skrev:

Förresten  .... är din forumsida inställd på sommartid, va? När jag skriver detta är min klocka 22.24

Jag vet inte riktigt. Det hänger på vad man har för profilinställningar också. Jag provar att ställa inställningarna tvärtom. Om du inte rör din profil, är det här inlägget postat typ 23.01?

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

22

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Nej. Det står 00:01:27

Dela

23 Senast ändrad av Jesper (2011-12-15 03:42:21)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

johan skrev:

Nej. Det står 00:01:27

Hrm. Men nu ska det vara rätt i så fall.

Det kommer förresten en RC till om några dagar, som det vore bra att få hjälp att testa. Sedan RC2 är antalet förändringar redan uppe över 20. Faktum är att jag nog kommer hinna med att fixa en del buggar jag trodde jag skulle tvingas lämna kvar (med workarounds).

PS. Gör era webbläsare redo för RC3 redan nu, genom att skapa ett bokmärke med den här adressen:

javascript:window.location.href="hvhs:"+window.location.href;

:-)

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

24 Senast ändrad av Jesper (2011-12-16 21:06:19)

Sv: H.VHS 0.32-RC5

0.32-RC3 är uppe. Trådens första inlägg har uppdaterats.

Detta är det sista RC-paketet jag gör innan 0.32 släpps. Problem i RC3 som inte upptäcks i tid kommer hamna i version 0.32, vilket innebär att man får leva med dem i några månader.

Följande förändringar har ägt rum sedan RC2:

 • librtmp har uppdaterats till aktuell kod. Detta innebär att inkluderad rtmpdump.exe använder en äldre librtmp än den interna hämtaren.

 • Inkluderad rtmpdump.exe uppdaterad från 2.3 till "2.4 git-6230845 2011-9-25". TV4 fungerade inte i 2.3.

 • Fixade åtminstone en typ av krasch (oftast vid avslut) i QtNetwork4.dll

 • Vettigare rapportering av User Agent i inbyggd webbläsare samt skrapare

 • Identifiering av videor (skrapning) får ta maximalt 10 sekunder. (Kan ställas in i filen huggplay.vhsdb.)

 • Något bättre hastighet vid identifiering, via bättre användande av webbcache

 • Förvalda filnamn vid avancerad hämtning via rtmpdump eller flvstreamer har inte längre avslutande punkt

 • Val av hämtare vid avancerad hämtning fungerar nu som det ska

 • Hämtningsfönstret försöker vara tydligare med hur en hämtning troligtvis avslutats

 • Första skrapningen sedan H.VHS startats fördröjs inte längre till efter att webbläsaren laddat färdigt startsidan

 • Om system clipboard innehåller en giltig url, som dessutom känns igen av H.VHS, så blir denna url startsida i stället för förvald startsida

 • Om en url anges som CLI-argument till H.VHS så öppnas denna, oavsett clipboard och förinställningar

 • H.VHS registrerar sig vid installation som öppnare av protokollet "hvhs:", vilket i praktiken bara är vanliga webbadresser med "hvhs:" före. Möjliggör bookmarklets.

 • Omstrukturerad och förenklad snabbstart-sida.

H.VHS 0.32-RC3 hämtas här.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

25

Sv: H.VHS 0.32-RC5

Hej. Snyggt jobbat när man läser uppdateringslistan. Men följande hände: jag började med TV4 och då fick jag varje (4 gånger) gång felmeddelande att rtmpdump.exe "kan inte hittas". Efter att ha kört SVT, TV3 osv där allt funkade ua, så gick det som planerat även på TV4. Det krävdes en form av "inkörning" tydligen. Jag hade avinstallerat RC2 och följt instux.

Dela