1

Tråd: Pirateplay 0.4.0-problem

Vet ej om det är OK att ta upp denna "konkurrent" i detta forum, men om ingen försöker får vi ju heller inte veta... ;-)

Saken är den att Jacques idag (17 sept) har uppdaterat Pirateplayer till version 0.4.0, med möjlighet att hämta hem de  nya HDS-strömmarna från SVTplay.

Gränssnittet är helt nytt och man får vänja om en del, men det funkar alldeles utmärkt att dra hem videofilmer från SVT igen. En nyhet är också att man kan välja bort att plocka hem textfilerna.

Problemet är att det bara tycks vara stumfilmer som man får hem. Ljudet saknas. Åtminstone i de filmer jag hittills plockat hem. Om detta är en bugg känns det ju inte särskilt meningslöst att fortsätta innan det är fixat.

Anledningen till att jag skriver detta här, är att jag har försökt kontakta Jacques via mail på den adress som finns på hans sida ( jacques snabela pirateplay.se), men att mailet studsat via Postmaster - Delivery Status Notification (Failure). Han går alltså inte att nå med denna "buggrapport".

Den version av Pirateplayer 0.4.0 som jag har provat är Windowsversionen, den enda som för närvarande finn tillgänglig.

Någon annan som har erfarenhet av 0.4.0, samma eller annan?

Torkel

Dela

2

Sv: Pirateplay 0.4.0-problem

Ämnet är lugnt med mig (och det är jag som bestämmer wink). (Minns jag fel, eller fanns det ett forum på pirateplay.se förut?)

Vet dock inte vad som kan vara fel med videon. Vad använder du för mediaspelare -- vid sidan av den inbyggda då -- och vad säger den att det finns för slags ljudströmmar i videon om du kollar?

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela

3 Senast ändrad av torkel (2012-09-17 23:10:12)

Sv: Pirateplay 0.4.0-problem

Mediaspelaren jag oftast använder är VLC 2.0.1 Twoflower.
Men ljudet funkar inte i någon annan spelare heller, t ex Windows Media Player eller Media Player Classic.

Här nedan en bild av den info jag kan få fram av en typisk "stumfilm":

(Edit: Man ska tydligen kunna twittra till Jacques också, men eftersom jag inte har twitter, och inte planerar att skaffa heller, så är den buggrapportkanalen stängd för mig. Kanske någon annan vänlig själ med twitter kan meddela Jacques om denna bugg via en tweet?)

http://i46.tinypic.com/2z706mh.jpg

Dela

4

Sv: Pirateplay 0.4.0-problem

Problemet tycks vara löst.

Fick tag i Jacques och fick rådet att hädanefter namnge alla filer som plockas hem med 0.4.0-versionen med suffixet .mp4 i stället för som tidigare .flv.
Det funkade utmärkt. Såväl bild som ljud helt OK.
(Dock funkar det inte att bara byta namn från .flv till .mp4 på en "stumfilm". Filmen måste laddas hem igen med suffixet .mp4 från start.)
Allt är därmed frid och fröjd igen.

Torkel

Dela

5

Sv: Pirateplay 0.4.0-problem

Fint att det löste sig. Tack får återkopplingen hit också; problemet ser ju ut att vara relaterat till libavformat, så det fler kommer förmodligen stöta på det.

"It is a damn poor mind indeed which can't think of at least two ways to spell any word."

Webbplats

Dela