Det är dumt att ha regler i onödan, men sedan blir man väl efterklok.

Kortversionen ser ut så här: Inga konstigheter gäller, men ögna helst igenom önskemålen.

Registrerade användare kan kontakta forumets administratör här.

Önskemål

 1. Påbörja hellre en ny tråd än byt ämne i en gammal! På så vis kan andra besökare lättare överblicka diskussionsbrädans innehåll, och hitta vad de letar efter.
 2. Tänk på att formulera tydliga rubriker till trådar du skapar, som beskriver vad din tråd handlar om.
 3. Glöm inte bort att använda sökfunktionen! Någon kanske redan ställt din fråga och fått svar.
 4. Försök citera så mycket av andras inlägg att andra hänger med, men inte mer.

Lagar, regler och åtaganden

 1. Servern ligger i Sverige, och därför gäller svensk lag.
 2. Särskilt vidkommande är BBS-lagen, alltså lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Läs femte paragrafen!
 3. En giltig och fungerande epostadress måste anges vid registrering och på din profil.
 4. Epostadressen du anger måste däremot inte vara personlig. Läs mer under rubriken Opersonliga epostadresser nederst på sidan.
 5. Vid sidan av en epostadress behöver du inte lämna några uppgifter om dig själv.
 6. Dina personuppgifter är dina. De lämnas aldrig ut och kommer inte att hanteras annat än av diskussionsbrädans mjukvara, på det sätt man rimligen kan förvänta sig av en sådan.
 7. Följaktligen kommer din epostadress att vara åtkomlig endast för moderatorer och administratörer, om du inte aktivt väljer att den ska visas.
 8. Inga privata meddelanden sparas servern. Privata meddelanden som skickas till dig via forumet vidarebefordras i själva verket direkt till din epostadress. Först om du svarar på ett sådant meddelande får avsändaren reda på vad du har för epostadress.
 9. Användare som skräpar ned, utlöser BBS-lagens femte paragraf eller inte följer en moderators anvisning rörande tillåtet innehåll riskerar avstängning.
  • Exempel på nedskräpning: Att posta ett inlägg med fyrtio tusen exemplar av bokstaven P.
  • Exempel på BBS-lagens femte paragraf: Att posta ett inlägg som innehåller hets mot folkgrupp eller uppvigling.
 10. Alla inlägg du publicerar på diskussionsbrädan, liksom de eventuella filer du väljer att ladda upp, kommer att visas för både inloggade användare och för besökare utan användarkonto.
 11. De uppgifter du väljer att visa på din profilsida visas endast för inloggade användare.
 12. Privata meddelanden glöms omedelbart bort av forumet vid att de skickats till mottagarens epostadress.
 13. Administratörer och moderatorer har inte tillgång till privata meddelanden.
 14. Privata meddelanden omfattas inte av BBS-lagen.
 15. Diskussionsbrädan lagrar cookies på din dator. Den enda konsekvensen av att ta bort dem är att du loggas ut. Cookies används av diskussionsbrädan för att hålla reda på vilken användare du är och för att sammanställa statistik över vilka sidor som besöks. Statistiken sammanställs på ett sådant sätt att inga personuppgifter samlas in – inte heller din IP-adress.
 16. Länkar till eller anvisningar för hur man kommer åt upphovsrättsskyddat material som distribueras i strid med lagen tas bort.
 17. När det finns anledning att ha andra regler kommer de att stå här och gälla.

Opersonliga adresser

För att registrera dig krävs att du anger en giltig och fungerande epostadress. Adressen måste däremot inte vara personlig. Det går alltså utmärkt att använda en "anonym" adress, från till exempel Mailinator.com. Tänk bara på att du med en sådan adress kan vara svår att komma i kontakt med, samt att privata meddelanden som skickas till dig via forumet är tillgängliga för alla som råkar känna till ditt Mailinator-ID.

Observera även, att under vissa omständigheter – närmare bestämt vid brott mot reglerna ovan – så kan användarkonton med den här typen av icke-personliga epostadresser komma att behandlas annorlunda. För att både uppnå en starkare anonymitet och slippa särbehandling rekommenderas du att registrera ett nytt, anonymt och personligt epostkonto via en anonymiseringstjänst, exempelvis TOR.